Hake Mate: Fish&Chips op z’n Spaans

Hake Mate is een nieuwe hotspot in Calle Serrano, in de wijk Salamanca. Het past er goed qua uitstraling: hip en luxueus, net zoals de barrio en zijn bewoners. De prijzen vallen gelukkig erg goed mee, en dus is Hake Mate zeker een bezoek waard.

Hake Mate positioneert zich als bar/restaurant. Enerzijds een afterwork plek waar je kan genieten van een copa (cocktail of gin-tonic) op het terras of binnen in de bar, maar waar je net zo goed kan tafelen in het mooie restaurantgedeelte.

De inrichting is stijlvol, modern maar toch gezellig: brede en comfortabele banken in blauw velour, bakstenen wanden, zwart en gouden armaturen, tropische planten. De bediening is vriendelijk en vlot. In de keuken staat chef Luis Arrufat, die net als zijn team nog jong is. Zijn signature dish is een interpretatie van fish & chips, een aanrader.

Hake Mate Madrid interiorIMG_8282

Ook hier kan je best gewoon een aantal gerechten delen, en zoveel mogelijk proeven!

Wij gingen voor een carpaccio presa, tomate semi asado con burrata, pimientos asados en de fish & chips. We sloten af met tarta de queso. We dronken witte wijn, een Pazo San Mauro, en water. We betaalden 76€.

Een absolute aanrader wat mij betreft is de tomaat met burrata, veruit de lekkerste die ik hier in Spanje al at. De tomaten waren lichtjes gegrild met zeezout, en erg smaakvol.

Hake Mate tomate semi asado

Hake Mate
Calle Serrano 120, 28006 Madrid
Reserveren kan via de website van Hake Mate

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s