Kuoco: fusion keuken in hartje Chueca

Kuoco omschrijft zichzelf als een fusion restaurant, in het hart van de wijk Chueca. Die barrio staat bekend als de hipster wijk en gay district van Madrid en is uitgegroeid tot een populaire plek met leuke bars, feestjes en restaurants.

Het kleine restaurant Kuoco past hier dan ook helemaal. De bediening is vlot meertalig, modern gekleed en hip getatoeëerd, de inrichting sober strak maar toch gezellig. De kaart – inclusief emojis -is modern en verrassend. Enige nadeel: je moet op voorhand reserveren want het zit gewoon altijd vol!

De menukaart is opgedeeld in starters – die je zoals overal in Spanje deelt met elkaar – en hoofdgerechten. Wij gingen voor elk een croqueta rabo de toro (typische Spaanse kroket met vulling van ossenstaart) en deelden een Tataki de salmon quemado (zalm, crispy quinoa en rode curry) en Tatake lomo bajo madurado (rundvlees, mandarijn, jalapeño en salade).

Salmon TatakiAged Beef Tataki

Vervolgens kozen we elk een eigen hoofdgerecht: de Pollo Pekín (kip met quinoa, asperges, geroosterde sesame en groenten), Presa Ibérica (Ibérico varken, truffelsaus, paddenstoelen en cripsy wonton), Pato Barbarie al Wok (kip in de wok met Chinese en Peruviaanse kruiden en koriander) en de Cordero lechal 12 horas (gedurende 12u gegaard lamsvlees, groene boontjes, baby wortels, crushed nootjes en gele peper). Je ziet en proeft in elk gerecht een mix van invloeden in een smaakvolle combinatie.

Exotic Peking ChickenIberian Pork ShoulderDuck Duck Wok12 hour baby lamb

We dronken rode en witte wijn, water en koffie achteraf. We betaalden 150 € voor 4 personen. Prijs-kwaliteit zeker de moeite waard.

Kuoco
Calle De San Bartolome, 14, Madrid
Reserveren is een must en doe je best telefonisch: +34 911 995 377
(don’t worry, ze spreken Engels)

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s