Perrachica-time!

Over Perrachica

De prijs voor het mooiste interieur gaat naar Perrachica. Al van bij de ingang – het terras met de gekleurde tegeltjes is prachtig! – is er zorgvuldig gekeken naar sfeer en aankleding. Binnenin is het restaurant opgedeeld in verschillende zones, afgebakend door niveauverschillen of een ander soort meubilair, met een mix van zetels en tafels, verschillende stoffen en andere kleurpaletten.

Perrachica ligt in de wijk Chamberí, een deel van de stad dat zo’n 150.000 inwoners telt. Het restaurant ligt op wandelafstand van metrohaltes Quevedo en Iglesia.

IMG_5863IMG_5861IMG_5853IMG_5852

Op het menu

Bij Perrachica vind je typisch Spaanse gerechten, op een moderne manier gepresenteerd. Veel kleine gerechten om te delen (para compartir y no discutir), maar ook rijst, pasta of pizza, en klassieke hoofdgerechten met vis of vlees. Wij gingen opnieuw voor een aantal kleinere gerechten om te delen. Als ‘starter’ serveert men brood. Aansluitend kozen we voor de gyozas carlos III (Japans bijgerecht, een soort noedel gevuld met Cocido – typisch Spaans gerecht met kikkererwt en varkensvlees), empanadillas agridu (krokante deegwaren gevuld met pikant vlees), meijollones en salsa (lekker, maar geen concurrent voor ons nationaal gerecht ;-)) en de tartar de atun rojo (tartaar van rauwe tonijn). We sloten af met een espuma de Nutella. We dronken water en in totaal drie glazen wijn en betaalden € 82,80. Niet echt goedkoop als lunch, maar het is een toffe plek met uitstekende bediening, leuk volk en een hip interieur. En daar betaal je natuurlijk ook voor.

Paracicha Madrid gyozasPerrachica empanadillasIMG_5857IMG_5858IMG_5859

Perrachica
Calle Eloy Gonzalo, 10, 28010 Madrid
Reserveren is een must en kan via deze link

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s