Hattori Hanzo: heerlijk Japans (zonder sushi)

Over Hattori Hanzo

Hattori Hanzo is – naast de meester-zwaardsmid uit de Kill Bill-films – ook een Japans restaurant in hartje Madrid. Het ligt vlak aan de Calle Gran Via, de bekendste (winkel)straat van Madrid met bioscopen, hotels en theaters.

Vanaf de inkom word je meteen ondergedompeld in een Japanse sfeer. Wij zaten in het rechtse gedeelte van het restaurant, met een opgehoogde vloer waardoor het lijkt alsof je op de grond zit. De ruimte is sfeervol verlicht en subtiel aangekleed met veel hout en spiegels. In het linkergedeelte bevindt zich een tapasbar-setting waar je aan hoge en lage tafels kan genieten van drankjes en bijhorende gerechten.

Hattori Hanzo Madrid reviewHattori Hanzo Madrid review

Para comer

Op het menu bij Hattori Hanzo: Japanse gerechten natuurlijk, maar geen sushi! De kaart is beperkt: een mix van klassiekers aangevuld met originele interpretaties van de chef. Je kiest een aantal gerechten om te delen, zoals overal in Spanje.

Wij aten als voorgerecht de Maguro Tataki (bijna rauw geserveerde tonijn, licht geroosterd, gemarineerd en in plakjes gesneden), Tokio Ramen (zeer smaakvolle black ramen met varkensvlees, zwarte knoflookolie, noedels, ei en chashu) en Osaka Okonomiyaki (een soort Japanse pannenkoek, met toppings en Otofuku, een donkere soja saus).

Bestel zeker ook de Perdidos en Korea-Town: een Koreaanse lasagna met krab, groene appel, room en kimchi (gefermenteerde groenten, vaak kool). Een ongelooflijk lekker gerecht en voor mij hét hoogtepunt van de avond. We dronken nog 2 Japanse biertjes, 2 glazen wijn en water. We betaalden 80 euro.

Hattori Hanzo Madrid reviewHattori Hanzo Madrid reviewHattori Hanzo Madrid reviewHattori Hanzo Madrid review

Hattori Hanzo
Mesonero Romanos 17, 28004 Madrid
Reserveren is noodzakelijk en kan via de website

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s