De beste croquetas van Madrid

Croquetas zijn een must-try wanneer je in Spanje bent. De Spanjaarden hebben de kleine kroketten verheven tot een echt culinair hapje. Je vindt ze op de meeste menukaarten: in toprestaurants én in de kleine typische tapasbars. Als ik dan de kans krijg om de beste kroketten van Madrid te proberen, zeg ik geen nee!

Santerra is een restaurant in Salamanca, een van de chiquere wijken in Madrid. Je eet er de beste croqueta del mundo. Dat verzin ik niet zelf, het prijkt in het groot tegen de gevel van het prachtige pand. Er is een bar, waar je aan de toog tapas kan eten, en er is een echt restaurantgedeelte. Wij gingen langs in de tapasbar.

Het interieur is mooi en fris, de bediening ontzettend vriendelijk en professioneel, en het eten is heerlijk! Niet heel goedkoop – toch niet als je prijzen in andere tapasbars vergelijkt – maar prijs-kwaliteit zit het echt wel goed. We kozen uiteraard voor croquetas, gevuld met bechamelsaus en jamón ibérico,  en een cherry tomato salade (tomates cherry aliñados semi-mojama de bonito del cantábrico y queso manchego). Daar dronken we elk 2 cañitas bij, kleine biertjes. In totaal betaalden we 27 euro.

IMG_5583IMG_5579IMG_5577IMG_5582

Santerra
General Pardiñas 56, Salamanca, Madrid
Voor de bar heb je geen reservaties nodig, voor het restaurant doe je dat best wel via telefoonnummer: +34 914 01 35 80 / +34 619 977 118

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s