Aan tafel bij Marieta

Marieta is een heerlijke plek in Madrid waar je uitgebreid kan brunchen, lunchen of genieten van verrukkelijke cocktails. Het zit een beetje verscholen tussen verschillende bedrijfsgebouwen, aan de bekende Paseo de la Castellana. Het interieur is prachtig modern en straalt warmte en gezelligheid uit. Veel planten, stoffen banken met kussens, een open keuken en cocktailbar. 

IMG_4853img_4857.jpg

Wij gingen lunchen en kozen voor een aantal kleinere tapas om te delen. De menukaart is gevarieerd. Er is trouwens een aparte sectie met ‘gezonde’ alternatieven: van salades, carpaccio van fruit, chirasisushi (een bolletje van Japanse rijst met tartaar van tonijn en ei) tot gazpacho van appel.

Wij selecteerden de burratina con tartar de tomate y dátil (burrata met tartaar van tomaten en pesto), een pintxo de huevo frito (eigeel gefrituurd in een korstje), een mix van croquetas caseras de rabo de toro en croquetas de chipirones en su tinta con puntitos de ali-oli (de typische Spaanse kroketten, met ossenstaart en inktvis in eigen inkt) en tostaditas mexicanas de ropa vieja de cocido madrileño y mole poblano (pittige Mexicaanse tortillas). 

We dronken water, twee glazen wijn en elk nog een cocktail (Whisky Sour en Margarita) en betaalden 85 euro.

IMG_4861IMG_4866IMG_4863IMG_4864.JPGIMG_4860IMG_4871

Marieta, Madrid
Paseo de la Castellana, 44
Alle dagen geopend van 11h tot sluitingstijd, op zaterdag en zondag vanaf 12h.
Reserveren is een must en kan via reservas@marietamadrid.com.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s