Spaans voor beginners

Met Álvaro spreek ik Engels. Dat deden we vanaf dag één en gaan we wellicht ook altijd blijven doen. Maar ik ben natuurlijk veel in Spanje en breng dan ook tijd door met zijn familie en vrienden. Vooral die eerste spreekt moeilijk Engels, dus zijn we aangewezen op Spaans. Dat heeft al tot hilarische situaties geleid! En hoewel we elkaar meestal wel begrijpen (zeker na een aantal glazen vino of cervezas),  kriebelt het toch om zelf ook Spaans te spreken. Het is een prachtige taal. En met het leren van een taal, gaat er een heel nieuwe wereld voor je open!

Met de volgende tools ga ik aan de slag om Spaans te leren:

  • Volg een taalcursus

Zelf heb ik gedurende een jaar een cursus ‘Spaans voor beginners’ gevolgd aan het PCVO Moderne Talen in Hasselt. Dat heeft me enorm geholpen om een goede – ook grammaticale – basis te leggen. Ik heb voor de versnelde cursus gekozen: daar zie je 2x zoveel leerstof als op het normale tempo. Een aanrader als je wat sneller vooruit wil!

  • Netflix en español

Je vindt ontzettend veel goede Spaanstalige content op Netflix. Daarvoor hoef je zelfs je taalinstellingen niet aan te passen, je kijkt gewoon met Nederlandstalige ondertiteling. Denk maar aan: Las Chicas del Cable ,7 Años, Ingobernable, Narcos (daar leer je ineens ook vloeken in het Spaans),… Zoek op het trefwoord “Spaanstalig” en je vindt een hele waaier aan beschikbare titels. Het is ontzettend waardevol voor het leren van nieuwe woorden en uitspraak. 

  • Podcast

Ik zit veel in de wagen en dan luister ik graag naar podcasts. Op dit moment gebruik ik vooral Coffee Break Spanish. Dat zijn korte lesjes van zo’n halfuur, in een heel informele stijl. Je kan echt als beginner starten vanaf les 1 (¿Hola, qué tal?), maar er zijn ook lessen voor gevorderden.

  • Keep the owl happy!

Duolingo, of course! Is er iemand die de app met het uiltje nog niet kent? Wereldwijd een groot succes, en terecht. Of het nu de meest ideale manier is om een taal te leren of niet, het blijft handig om je woordenschat te verruimen. Zit je op de trein, sta je ergens in de wachtrij of tijdens je coffee break: 5 minuutjes op de app et voilà! 

Heb jij nog nuttige apps, tools of tips om Spaans te leren? Deel ze gerust met me!

Madrid roof top view

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s