Sala De Despiece: lunchen in het slachthuis

 Sala de Despiece

De hippe restobar Sala De Despiece ligt vlakbij metrohalte Alonso Cano. Het is een leuke, levendige buurt in Madrid met veel restaurantjes en bars. Locals gaan er graag aperitieven na het werk. Je komt verschillende toffe conceptbars tegen in de calle Ponzano. Wij gingen er lunchen op een zaterdagmiddag en het was er erg druk: veel jonge mensen, hippe crowd. Het is een populaire plek, net omdat het zo anders is.

What to expect @ Sala De Despiece

Een klinische look: denk slachthuis met haken aan het plafond en obers met schorten en handschoenen. Het is niet meteen de gezelligste plek, maar het voelt ook niet kil. Het restaurant is erg klein, je eet aan een lange toog. Het eten wordt voor je ogen klaargemaakt door een team van chefs – een populair concept tegenwoordig. We zien nu eenmaal graag wat en hoe iets op ons bord wordt getoverd.

Je kiest uit een aantal gerechten to share. Wij gingen voor de Chuletón cenital (een carpaccio met tomatensalsa, truffel, olijfolie en zeezout), tomata (heerlijk verse gigantische en rode tomaat, only in Spain people!), pulpo (uiteraard, hoe kan je geen inktvis eten, als hij voor je neus ligt te blinken ;)) en pimiento gernika (groene pepertjes met zout). Daar een paar canitas (biertjes) bij en je hebt lekker gegeten! We betaalden 45 euro voor deze bijzondere lunch.

Sala de DespieceIMG_3901Sala de Despiece menuSala de Despiece carpaccioSala de Despiece peppersSala de despiece tomatesIMG_3909

Sala De Despieche
Ponzano 11, Madrid
Alle dagen geopend, in het weekend en ‘s avonds – je kan reserveren via de website

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s