Platea, Madrid

Een erg leuke plek in Madrid is Platea! Het ligt vlak aan de Plaza de Cólon, in het centrum van de stad. Het plein dankt zijn naam aan Christoffel Columbus (zijn Spaanse naam is Cristóbal Colón). Centraal op de Plaza de Cólon staat een gigantisch standbeeld van de bekende ontdekkingsreiziger. Vanop de Paseo de la Castellana, een brede laan die vanuit het Noorden van de stad naar het centrum loopt, rij je recht op het monument. Op de Plaza de Cólon vind je trouwens ook de grootste Spaanse vlag ter wereld (14 op 21 meter aan een vlaggenmast van 50 meter hoog!).  Zeer indrukwekkend, maar dat mag ook wel voor een kostprijs van 400.000 euro, toch?

Platea ligt in een voormalige schouwburg. Het is omgetoverd tot een prachtig aangeklede food hall waar de typische theaterelementen nog steeds zichtbaar zijn. Zo vind ik de verlichting prachtig! Het geeft meteen die typische sfeer van een klassieke schouwburg.

Platea is een gastronomisch paradijs in het hart van Madrid: restaurants, tapasbars met kwaliteitsproducten, stylish bars waar je kan aperitieven, comfortabele zithoeken, enz. En dat alles in een magnifiek decor! Bovendien is het dé perfecte plek voor een lunch of drankje op een hete zomerdag!

Platea MadridPlatea Madrid 2Platea Madrid interior barIMG_2169Platea DorienIMG_2171.JPG

Platea
Calle de Goya, 5-7, 28001 Madrid
+34  91 577 00 25

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s