Zomers weekend in Madrid!

Wij brachten afgelopen weekend in het zwoele, zomerse Madrid door! Álvaro pendelt voorlopig nog even tussen Valladolid en Madrid. We boekten dus een weekendje in een hotel (Hotel Mirador de Chamartin). Voornaamste reden: het zwembad, dat op zich niet veel voorstelt, maar wel de nodige verkoeling schonk. Want het was heet in Madrid, erg heet! En wat doe je dan (naast aan het zwembad liggen, duh)? Juist, eten! 😉

The best Mexican in town!

Voor het lekkerste en meest authentieke Mexican food: ga naar Tacos Chapultepec. Ze hebben er niet alleen de lekkerste guacamole, maar ook de allerbeste frozen margarita ever (trust me)!!! Nog een aanrader: de Alambre, drie tortillas met reepjes rundvlees of kip met ui, groene paprika en gesmolten kaas. Zet je aan de bar, kijk door de plastic borden en cheap decoratie, en geniet van de ongedwongen Mexicaanse sfeer!

IMG_2158IMG_2159

Tacos Chapultepec
Calle del Cardenal Cisneros, 13, 28010 Madrid

Ontbijten bij Pipa & Co

Pipa & Co is een leuke plek om te gaan brunchen. De Eggs Benedict zijn to die for! Reserveer een plekje op het terras: daar zit je lekker rustig onder de bomen te genieten van je smoothie, cappuccino of crepes de nutella, heeeeeeerlijk!

IMG_2206IMG_2194IMG_2190IMG_2191

Pipa & Co
Paseo de la Habana, 105, 28036 Madrid
+34 911 43 98 49 (reserveren is een must!)

Sidredía Teitu 

Voor een authentieke Spaanse lunch, bezoek je Sidrería Teitu. Ik ben er nu al twee keer geweest, en het was iedere keer top. Het restaurant ligt in de zakelijke wijk van Madrid. Vooraan bevindt zich een tapasbar, inclusief de typische jamón die aan het buffet hangt, achterin ligt het restaurant. De decoratie is prachtig en typisch voor Asturië, een streek in het noorden van Spanje. Ga voor de tomatensalade met ui en pepers: wellicht het eenvoudigste gerecht op de kaart maar oh zo lekker. De kwaliteit van de tomaten is subliem! Hier kan je lekker lang tafelen op zondagnamiddag en genieten van een echte sobremesa: een typisch Spaanse traditie waarbij je na het tafelen nog blijft nakaarten onder het genot van een digestief en fijn gezelschap.

IMG_2276IMG_2271IMG_2266

Teitu
Calle del Capitan Haya, 20, 28020 Madrid
+34 915 56 21 14

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s