3x lekker ontbijten in Málaga

Logeer je een paar dagen in Málaga, dan heb je zeker geen hotel met ontbijt nodig. Er zijn in de stad verschillende leuke plekken om ‘s morgens te ontbijten of lekker te brunchen! Uiteraard kan je terecht in de vele typische Spaanse zaakjes voor churros, een toast of een sandwich. Hieronder vind je drie van mijn favorieten: gewoon leuke plekjes waar ik bij elk bezoek aan Málaga langsging voor een kop koffie of croissant mixto. Enjoy!

BrunchIT

BrunchIT

Mijn favoriet in Málaga! Je kan er niet alleen lekker ontbijten maar – zoals de naam zelf zegt – ook brunchen. BrunchIT serveert gezonde en originele gerechten, van pannenkoeken tot verse pizza’s, gezonde sapjes en heerlijke koffie. Dat alles in een heel erg Pinterest-waardig interieur: Scandinavische invloeden met veel wit, hout en baksteen. Het oogt heel organisch en hipster, en dat is wel eens een verademing tussen de typische Spaanse tapasbars met TL-verlichting en plastic stoelen. Kortom lekker, gezond eten in een prachtig interieur (check hun Instagram, en begin alvast te watertanden!). De plek is zo populair dat ze heel recent nog een 2e vestiging hebben geopend in Málaga.

 

BrunchIT
Calle Carretería, 46, 29008 Málaga
De nieuwe vestiging is gelegen aan de Calle Alhondiga, 3, 29005 Málaga

Alle dagen geopend van 09:00 – 20:30, op vrijdag en zaterdag van 09:00 – 00:30
Brunchen kan tot 15:30!

 

Julia Bakery

JuliaBakery

Een paar huizen verder vind je Julia Bakery, nog zo’n hip ontbijtzaakje! Bij Julia Bakery bakt men zelf vers brood en de gebakjes zien er verrukkelijk uit. Je kan er ontbijten met een bagel, croissant of geniet gewoon van een kop koffie met een stukje cheesecake, een whoopie pie of cupcake. Alles is vers en wordt met veel liefde en ambacht klaargemaakt. En het interieur is opnieuw om van te smullen! Heel erg basic maar met leuke details.

Julia Bakery
Calle Carretería 44, 29008 Málaga
Van maandag tot zaterdag van 10:00 tot 14:30 en van 17:00 tot 20:30

 

Reynegro Caffé

Reynegro caffe 2

And last but not least… Vlakbij de kathedraal van Málaga vind je dit kleine koffiezaakje waar je ook lekker kan ontbijten: Reynegro Caffé. Drink er ‘s morgens een kop koffie (waarschijnlijk de beste koffie die ik in Málaga heb gedronken) en eet een lekkere croissant mixto (gegrilde croissant met kaas en hesp) of de typische toast met tomatensalsa. Leuk plekje in het hart van de stad waar je naar voorbijgangers kan kijken onder het genot van een Italiaanse cappuccino!

Reynegro Caffé
Calle Strachan, 11, 29015 Málaga
Van maandag tot vrijdag van 08:30 tot 20:00, op zaterdag van 09:30 tot 20:00

Heb jij nog leuke ontbijt/brunch tips voor Málaga? Deel ze hier gerust met me!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s